« Uutislistaukseen

A-Katsastus ostaa Belgian johtavan katsastusyhtiön

A-Katsastus Oy on ostanut Belgian johtavan katsastusyhtiön Autoveiligheid nv:n koko osakekannan. Yhtiön liikevaihto oli viime vuonna lähes 30 miljoonaa euroa ja se suoritti yli 800 000 katsastusta. Yritysoston myötä A-Katsastus –konserni laajentaa merkittävästi kansainvälistä liiketoimintaansa ja konsernin liikevaihto kasvaa yli 150 miljoonaan euroon vuodessa.
 
Belgiassa toimii kymmenen katsastusyhtiötä ja maan noin 3,5 miljoonan vuotuisen katsastuksen markkinat on lakiin perustuen jaettu näiden yhtiöiden kesken alueellisesti. Yhtiöiden palveluvalikoimiin kuuluvat myös kuljettajantutkinnot. Asukkaita Belgiassa on noin 10,4 miljoonaa ja henkilöautoja vajaat 5 miljoonaa. Henkilöautojen keski-ikä on vajaat 8 vuotta. Kaikkiaan maassa on 76 katsastusasemaa ja 32 tutkintopistettä.
 
Autoveiligheid on suurin Belgiassa toimivista kymmenestä katsastusyhtiöstä ja sen markkinaosuus on vajaat 20 %. Yhtiöllä on 10 katsastusasemaa ja kolme kuljettajantutkintojen vastaanottopistettä, jotka suorittavat vuodessa runsaat 800.000 määräaikaiskatsastusta ja 60.000 kuljettajantutkintoa. Yhtiön toimipisteet sijaitsevat Koillis-Belgiassa Hollannin rajan eteläpuolella. Työntekijöitä yhtiöllä on noin 350.
 
Autoveiligheid on perustettu 1941 Antwerpenissa. Vuodesta 1983 perheyhtiön toimitusjohtajana ja omistajana on toiminut Willem Vanbroeckhoven, joka aloitti työskentelyn yhtiössä jo vuonna 1972. Hänen aikanaan Autoveiligheid on kehittänyt toimintaansa voimakkaasti ja yhtiötä voidaan pitää kokonsa ohella myös monissa muissa asioissa Belgian johtavana katsastusyhtiönä. Willen Vanbroeckhoven jatkaa yrityskaupan jälkeen Autoveiligheidin toimitusjohtajana ja A-Katsastuksen Belgian maajohtajana. Willem Vanbroeckhoven on lisäksi kuljettajantutkinto-organisaatioiden kansainvälisen keskusjärjestön CIECA:n puheenjohtaja.
 
A-Katsastus on lähes 65 %:n markkinaosuudellaan selkeä markkinajohtaja Suomessa sekä markkinoiden toiseksi suurin katsastusyritys Tanskassa ja Latviassa. Lisäksi yhtiöllä on katsastustoimintaa Puolassa ja Venäjällä sekä ajoneuvoihin liittyvää testaustoimintaa Virossa. Yrityskauppa nostaa A-Katsastuksen kansainvälisen liiketoiminnan osuuden lähes 30 %:iin ja merkitsee suomalaisen katsastustoiminnan lopullista läpimurtoa kansainvälisillä markkinoilla. Kaupan jälkeen A-Katsastus suorittaa kuudessa maassa noin 2,4 miljoonaa määräaikaiskatsastusta vuodessa ja nousee kymmenen suurimman eurooppalaisen yksityisen katsastusyrityksen joukkoon. Konsernilla on yli 230 katsastusasemaa ja lähes 1.900 työntekijää.
 
"Pitkä kokemuksemme asiakaspalvelun sekä prosessien kehittämisestä on suureksi hyödyksi jatkettaessa pitkäjänteistä työtä Autoveiligheidin palveluiden parantamiseksi. Meille on tärkeää myös jatkuvuus. Autoveiligheidilla on erinomaisen pätevä johto, joka jatkaa työtään yrityksen kehittämisessä hyödyntäen jatkossa myös A-Katsastuksen osaamista ja kokemusta. Belgia on mielenkiintoinen markkina Euroopan ytimessä ja laajentuminen Pohjois-Euroopan ulkopuolelle tekee vahvasti kasvustrategiaamme", kertoo A-Katsastuksen toimitusjohtaja Juha Tukiainen.
 
Lisätietoja:
 
Juha Tukiainen, toimitusjohtaja, A-Katsastus Oy, p. 045 632 2006