« Uutislistaukseen

A-Katsastuksen jalansija Baltian katsastusmarkkinoilla vahvistuu entisestään

A-Katsastuksesta tulee uuden yritysoston myötä Viron suurin katsastusalan yritys
 
A-Katsastus on ostanut Viron suurimman katsastusaseman, Tallinnassa toimivan OÜ Pelgulinna Autotehniline Katsekodan.  Yritysosto on osa A-Katsastuksen kansainvälistä laajentumisstrategiaa ja sitä edelsi vain kuukautta aikaisemmin Belgiassa suoritettu yritysosto. Uusimman kaupan jälkeen A-Katsastus on myös Viron suurin alan yritys.
 
Virossa toimii noin 80 yksityistä katsastusasemaa, joilla tehdään vuosittain keskimäärin yhteensä 470 000 katsastusta. Niistä tehdään nyt toteutuneen yritysoston myötä A-Katsastuksen asemilla jo vajaat 7 %.
 
A-Katsastus aloitti toiminnan Viron markkinoilla tämän vuoden kesäkuussa, kun yhtiö osti kaksi katsastusasemaa Maardun ja Rakveren kaupungeista. A-Ülevaatus OÜ -nimellä toimivan yhtiön asemilla on tehty noin 17 000 katsastusta vuodessa. Yhdessä OÜ Pelgulinna Autotehniline Katsekodan kanssa A-Katsastuksen Viron yhtiö tekee vuosittain yli 30 000 katsastusta kolmella asemalla, joilla kaikilla katsastetaan sekä raskasta että kevyttä kalustoa.
 
Baltia on yksi tärkeimmistä kohteista A-Katsastuksen laajentumissuunnitelmissa. Yhtiö aloitti Baltian liiketoiminnan Latviasta 1997, jossa sillä on 9 asemaa. Suunnitelmissa on edelleen laajentuminen sekä Virossa että muissa Baltian maissa. Tavoitteena on saavuttaa seuraavien parin vuoden aikana johtava asema koko Baltian katsastusmarkkinoilla. Tällä hetkellä yritys on markkinajohtaja Suomessa, Belgiassa ja Virossa sekä toiseksi suurin alan yritys Latviassa ja Tanskassa. Toimintaa on myös Venäjällä ja Puolassa, joissa tutkitaan mahdollisuuksia liiketoiminnan laajentamiseen.
 
A-Katsastuksen toimitusjohtaja Juha Tukiainen on erittäin tyytyväinen toteutuneeseen yrityskauppaan. ”OÜ Pelgulinna Autotehniline Katsekoda on Viron suurin katsastusyritys ja sillä on strategisesti tärkeä sijainti Tallinnan kaupunkialueella. Lisäksi yhtiöllä on hyvä maine Virossa ja toiminta on kaikin puolin laadukasta. Tavoitteemme on ollut laajentaa liiketoimintaamme lähialueilla ja tämä oli luonteva askel eteenpäin. Kyseessä on kolmas tänä vuonna toteutunut yritysosto ulkomailta ja se vahvistaa strategisia tavoitteitamme. Olemme jo nyt yksi alan suurimmista yksityisistä toimijoista Euroopassa ja yli puolet konsernissa suoritetuista määräaikaiskatsastuksista tehdään ulkomailla.”
 
Lisätietoja:
 
Juha Tukiainen, toimitusjohtaja, A-Katsastus Oy, puh. 045 632 2006
 
A-Katsastus -konserni on yksi Euroopan johtavista ajoneuvojen katsastus-, kuntotarkastus- ja rekisteröinti-palveluja tarjoavista toimijoista. Konsernin palveluvalikoima kattaa myös kuljettajantutkintopalvelut, ajoneuvojen testaustoiminnan sekä autoalan laatupalvelut. Henkilöstöä on 2100 ja konserni toimii seitsemässä maassa. Suomen lisäksi toimintaa on Belgiassa, Tanskassa, Puolassa, Latviassa, Venäjällä ja Virossa. Katsastusasemia on noin 250, joista Suomessa yli 180. Suomessa henkilöstöä on noin 1400. Pääkonttori sijaitsee Vantaan Kaivokselassa.