« Uutislistaukseen

A-Katsastus Oy vahvistaa asemaansa Euroopassa uudella yritysostolla

A-Katsastuksen omistukseen siirtyy jo toinen katsastusyhtiö Belgiasta
 
A-Katsastus Oy:n tytäryhtiö Autoveiligheid on ostanut Belgiassa toimivan Bureau voor Technische Controle N.V.:n (BTC). Nyt ostetun yhtiön liikevaihto oli viime vuonna noin 14 miljoonaa euroa ja se suoritti lähes 400 000 katsastusta. Uuden yritysoston myötä A-Katsastus –konsernin asema yhtenä Euroopan suurimmista alan toimijoista vahvistuu entisestään.  Konsernin määräaikaiskatsastuksista tehdään jo yli 50 % ulkomailla.
 
Belgiassa toimii kymmenen katsastusyhtiötä ja maan noin 4,5 miljoonan vuotuisen katsastuksen markkinat on lakiin perustuen jaettu näiden yhtiöiden kesken alueellisesti. Yhtiöiden palveluvalikoimiin kuuluvat myös kuljettajantutkinnot.
 
Nyt ostettu Bureau voor Technische Controle N.V. (BTC) on perustettu vuonna 1938 ja toiminta-alue kattaa Euroopan toiseksi suurimman satamakaupungin Antwerpenin ja sen lähialueet. BTC:n markkinaosuus Belgiassa on 8,2 %. Yhtiöllä on 6 katsastusasemaa ja 2 kuljettajantutkintojen vastaanottopistettä, jotka suorittavat vuodessa lähes 400 000 määräaikaiskatsastusta ja noin 70 000 kuljettajantutkintoa. Työntekijöitä on 170.
 
A-Katsastus on yrityskaupan jälkeen Belgian suurin alan toimija. Sen osuus koko maan katsastusmarkkinoista on 26 %. Konsernilla on Flandersin alueella 16 katsastusasemaa, 5 tutkintopistettä ja se tekee vuosittain 1,2 milj. katsastusta ja vastaanottaa 140 000 kuljettajantutkintoa.
 
Uuden yrityksen toimitusjohtajaksi on nimitetty A-Katsastuksen Belgian maajohtaja Willem Vanbroeckhoven, joka johtaa myös konserniin vuodesta 2007 kuulunutta Autoveiligheidia. BTC:n entinen pääomistaja Luc Caenen toimii jatkossa molempien Belgian yhtiöiden kuljettajatutkintotoimialasta vastaavana johtajana.
 
Seitsemässä maassa toimivalla A-Katsastus -konsernilla on Suomessa runsaan 60 %:n markkinaosuus. Se on markkinoiden toiseksi suurin katsastusyritys Tanskassa ja Latviassa. Lisäksi yhtiöllä on katsastustoimintaa Puolassa, Venäjällä ja Virossa. Yrityskauppa nostaa konsernin ulkomaisen liiketoiminnan osuuden yli 50 %:iin. Kaupan jälkeen A-Katsastus -konsernilla on 250 katsastusasemaa ja yli 2000 työntekijää ja se suorittaa lähes 3 miljoonaa määräaikaiskatsastusta vuodessa.
 
"Aloitimme toiminnan Belgiassa vuonna 2007 ja uusi yrityskauppa tukee vahvasti kasvustrategiaamme. BTC:n liittäminen osaksi konsernia oli luonteva askel, sillä sen maantieteellinen toiminta-alue rajoittuu Autoveileigheidin alueeseen ja molemmat yhtiöt voivat yhdessä palvella belgialaisia asiakkaitamme entistä paremmin. Lisäksi Antwerpenin alue on strategisesti merkittävä logistinen solmukohta Euroopassa", kertoo A-Katsastuksen toimitusjohtaja Juha Tukiainen. "Olemme viime vuosina kasvattaneet voimakkaasti kansainvälistä liiketoimintaamme ja tavoitteemme on tulevaisuudessa vahvistaa asemaamme myös muissa Euroopan maissa".
 
Lisätietoja:
 
Juha Tukiainen, toimitusjohtaja, A-Katsastus Oy, p. 045 632 2006
 
A-Katsastus -konserni on yksi Euroopan johtavista ajoneuvojen katsastus-, kuntotarkastus- ja rekisteröinti-palveluja tarjoavista toimijoista. Konsernin palveluvalikoima kattaa myös kuljettajantutkintopalvelut, ajoneuvojen testaustoiminnan sekä autoalan laatupalvelut. Henkilöstöä on 2100 ja konserni toimii seitsemässä maassa. Suomen lisäksi toimintaa on Belgiassa, Tanskassa, Puolassa, Latviassa, Venäjällä ja Virossa. Katsastusasemia on noin 250, joista Suomessa yli 180. Suomessa henkilöstöä on noin 1400. Pääkonttori sijaitsee Vantaan Kaivokselassa. www.a-katsastus.fi