« Uutislistaukseen

A-Katsastus ostaa Virosta katsastusyhtiön

A-Katsastus on ostanut Virosta katsastusyhtiön, joka omistaa kaksi katsastusasemaa. Tämän yrityskaupan myötä A-Katsastus Oy saa merkittävän jalansijan Viron katsastusmarkkinoilla. Yritysosto on osa A-Katsastus Oy:n liiketoiminnan kasvusuunnitelmaa Baltiassa, jonka markkinoiden läheisyyttä on jo pitkään pidetty kiinnostavana. A-Katsastus Oy:llä on jo ennestään ajoneuvoihin liittyvää testaustoimintaa Virossa sekä vahva asema Latvian katsastusmarkkinoilla.
 
Virossa toimii tänä päivänä noin 80 katsastusasemaa, joilla tehdään vuosittain noin 470 000 katsastusta. Asukkaita Virossa on noin 1,3 miljoonaa ja ajoneuvoja noin 730 000. Viron ajoneuvokannan keski-ikä on 13,5 vuotta.
 
Ostetulla yhtiöllä on kaksi katsastusasemaa, toinen Maardun kaupungissa noin 20 kilometrin päässä Tallinnasta ja toinen Rakveren kaupungissa. Molemmilla katsastusasemilla katsastetaan sekä raskasta että kevyttä kalustoa. Maardun kaupungissa sijaitseva asema on yksi Viron suurimmista katsastusasemista. Nyt ostetuilla asemilla tehdään vuosittain yhteensä yli 17 000 katsastusta. Yritysoston myötä yhtiön uudeksi nimeksi tulee A-Ülevaatus OÜ.
 
A-Katsastuksen tarkoituksena on laajentaa toimintaansa Virossa sekä muissa Baltian maissa lähitulevaisuudessa. Nyt tehty yritysosto toimii pohjana tulevalle laajentumiselle. Tavoitteena on saavuttaa seuraavien parin vuoden aikana johtava asema Baltian katsastusmarkkinoilla. Baltiassa on yhteensä noin 7 miljoonaa asukasta ja 3,3 miljoonaa ajoneuvoa.
 
A-Katsastus on runsaalla 60 %:n markkinaosuudellaan markkinajohtaja Suomessa samoin kuin Belgiassa sekä markkinoiden toiseksi suurin katsastusyritys Tanskassa ja Latviassa. Lisäksi yhtiöllä on vahvassa kasvussa olevaa katsastustoimintaa Puolassa ja Venäjällä. Kaupan jälkeen A-Katsastus konserni suorittaa ajoneuvojen katsastuksia seitsemässä maassa ja lukeutuu siten viiden suurimman eurooppalaisen katsastusyrityksen joukkoon. Konsernilla on noin 240 katsastusasemaa ja yli 1 900 työntekijää.
 
Lisätietoja:
 
Juha Tukiainen, toimitusjohtaja, A-Katsastus Oy, puh. 045 632 2006