« Uutislistaukseen

A-Katsastus kansainvälistyy voimakkaasti

Jo lähes puolet A-Katsastus konsernin katsastamista autoista katsastetaan Suomen ulkopuolella. A-Katsastus vie suomalaista katsastusosaamista ulkomaille voimakkaasti myös tulevaisuudessa ja tämän vuoksi A-Katsastus on palkannut kansainvälisen liiketoiminnan johtajaksi kokeneen kv-osaajan Kim Willgrenin. Hän aloittaa tehtävässään 12.5.2008.
 
Willgren (KTM, MBA) on toiminut vuodesta 1994 erilaisissa kansainvälisissä tehtävissä tunnetuissa yrityksissä. Viimeiset 9 vuotta hän on työskennellyt turvallisuusalalla, Securitas Direct Oy:n toimitusjohtajana. Willgren näkee uudessa tehtävässään mahdollisuuden viedä suomalaista huippuosaamista ja näkemystä konseptoidusti maailmalle.
 
A-Katsastuksen kansainvälinen toiminta alkoi vuonna 1997 Latviasta, jossa yhtiö on nykyään toiseksi suurin katsastusyritys yhdeksällä katsastusasemallaan. Vuonna 2001 perustettiin Puolaan ensimmäinen viidestä A-Katsastuksen katsastusasemasta. Neljä vuotta myöhemmin avattiin pitkän valmistelun jälkeen ensimmäinen katsastusasema Pietarissa. Vuonna 2005 Tanskassa vapautui katsastustoiminta kilpailulle ja A-Katsastus avasi saman kevään aikana seitsemän katsastusasemaa Tanskaan.
 
Tänään A-Katsastus on jo Tanskan toiseksi suurin katsastusyhtiö runsaalla 30 katsastusasemallaan. Viime vuonna yhtiö hankki omistukseensa Belgian johtavan katsastusyrityksen, jonka markkinaosuus Belgiassa on lähes 20 %.
 
Lisätietoja:
 
Juha Tukiainen, toimitusjohtaja, A-Katsastus Oy, p. 045 632 2006
 
A-Katsastus Oy on Pohjois-Euroopan johtava yksityinen ajoneuvojen katsastus- rekisteröinti- ja kuljettajantutkintoalan yritys. Yhtiöllä on yli 230 katsastusasemaa ja lähes 1.900 työntekijää. Liikevaihto vuonna 2007 oli 135 milj. euroa.