« Uutislistaukseen

Autonromusta eroon kertakäynnillä

Autonromusta eroon kertakäynnillä - palvelupisteiden määrä moninkertaistuu.
 
Romutuspoisto kätevästi A-Katsastus Oy:n katsastusasemilla.
 
Kuluttaja pääsee nyt romuksi kelpaavasta ajoneuvostaan lopullisesti eroon kertaheitolla - ja täysin maksutta. Auton romutuspoisto onnistuu nyt käytännössä yhden luukun periaatteella eli käymällä auton asiakirjojen kanssa lähimmällä A-Katsastus Oy:n katsastusasemalla täyttämässä romutuspoistoon tarvittavat paperit. Sen jälkeen kuluttajan vastuu päättyy, ja autonromu noudetaan lakien ja asetusten mukaiseen kierrätyskäsittelyyn. Kun auto on käynyt läpi virallisen romutuskäsittelyn, lähettää A-Katsastus Oy omistajalle vielä vakuudeksi toimenpiteestä romutustodistuksen.
 
Uuden romutuspoistopalvelun tarjoavat A-Katsastus Oy:n lisäksi Stena Metalli Oy ja Suomen Hinausyrittäjät ry. Yhteistyöhön sitoutuneet yritykset huolehtivat, että auto poistetaan rekisteristä ja toimitetaan asianmukaisesti ja valvotusti kierrätysjärjestelmään. Romutuspoisto on mahdollista tehdä 150 A-Katsastuksen katsastusasemalla ja 80 Stena Metalli Oy:n vastaanottopisteessä ympäri Suomen.
 
Autoilijalle tutussa palvelupisteessä romutuspoistosta sopiminen on vaivatonta. Palvelun myötä saadaan ympäristölle haitalliset autonromut hyötykäyttöön, mikä vähentää myös harmaiden romumarkkinoiden toimintamahdollisuuksia.
 
Suomessa romutetaan vuosittain 100000-150000 autoa. Niistä yli kaksi kolmasosaa ei poistu "puhtain paperein", mikä on aina riski auton viimeiselle omistajalle. Romutustodistuksen saa vain valtuutetun vastaanottopisteen kautta poistetusta autosta.
 
Lisätietoja:
 
Esko Mustonen, liiketoimintajohtaja, Stena Metalli Oy, puh. 0400 941 130
 
Pauli Heino, tuotantojohtaja, A-Katsastus Oy, puh. 045 632 2026.