« Uutislistaukseen

A-Katsastuksen YT-neuvottelut ovat päättyneet

27.4.2009 päättyneiden yhteistoimintaneuvottelujen seurauksena A-Katsastus Oy:n henkilöstömäärä vähenee Suomessa 18 henkilöllä. Neuvotteluiden lähtökohtana oli 45 toimistohenkilön vähennystarve. Irtisanottavien määrää saatiin pienennettyä mm. osa-aikaistamisilla ja eläkejärjestelyillä.
 
Irtisanomiset (1-3 henkilöä) koskevat toimistohenkilökuntaa seuraavilla paikkakunnilla: Forssa, Hamina, Helsinki, Jyväskylä, Kempele, Kotka, Kuusamo, Oulu, Pori, Raahe, Rovaniemi, Savonlinna ja Sodankylä.
 
Neuvottelut eivät koskeneet katsastushenkilökuntaa tai kuljettajantutkintojen vastaanottajia.
 
Toimitusjohtaja Juha Tukiainen kommentoi neuvottelujen tulosta ”Taantuma johti tarpeeseen sopeuttaa organisaatio vallitsevaan tilanteeseen. Olemme näissä olosuhteissa tyytyväisiä, että neuvotteluissa löydettiin sopivia ratkaisuja ja enemmät irtisanomiset voitiin välttää”.
 
Lisätietoja:
 
Outi Arola, viestintäpäällikkö A-Katsastus Oy, puh. 045 632 2007
 
A-Katsastus -konserni on yksi Euroopan johtavista ajoneuvojen katsastus-, kuntotarkastus- ja rekisteröinti-palveluja tarjoavista toimijoista. Konsernin palveluvalikoima kattaa myös kuljettajantutkintopalvelut, ajoneuvojen testaustoiminnan sekä autoalan laatupalvelut. Henkilöstöä on 2100 ja konserni toimii seitsemässä maassa. Suomen lisäksi toimintaa on Belgiassa, Tanskassa, Puolassa, Latviassa, Venäjällä ja Virossa. Katsastusasemia on noin 250, joista Suomessa yli 180. Suomessa henkilöstöä on noin 1400. Pääkonttori sijaitsee Vantaan Kaivokselassa. www.a-katsastus.fi