« Uutislistaukseen

A-Katsastuksessa alkavat YT-neuvottelut

A-Katsastus aloittaa YT-neuvottelut, jotka koskevat katsastusasemien toimistopuolen henkilöstöä 30 eri paikkakunnalla.
 
A-Katsastus tekee ajoneuvojen rekisteröintejä Suomessa perustuen Ajoneuvohallintokeskuksen (AKE) kanssa solmittuun sopimukseen. AKE maksaa jokaisesta tehdystä rekisteröinnistä korvauksen. Korvaussumma yksittäisestä rekisteröinnistä ei ole noussut 1.1.2007 jälkeen. Samanaikaisesti katsastusasemien kiinteät kustannukset ovat jatkuvasti kasvaneet.
 
Markkinatilanne on nopeasti heikentymässä ja taantuma on vaikuttanut myös A-Katsastuksen tarjoamien palveluiden kysyntään. Autokaupan hiljeneminen alkuvuonna on suoraan heijastunut A-Katsastuksen toimintaan; erityisesti toimistohenkilöstön vastuulla oleva rekisteröinti- ja vakuutuspalveluiden myynti on supistunut. Tämä on johtanut tarpeeseen sopeuttaa organisaatio vallitsevaan tilanteeseen.
 
YT-neuvottelujen vähennystavoite on 45 toimistohenkilöä. Vähennyksistä osa voi toteutua myös osa-aikaistamisina tai työsuhteen ehtojen muuttamisina. Neuvottelut eivät koske katsastushenkilökuntaa tai kuljettajantutkintojen vastaanottajia.
 
Lisätietoja:
 
Juha Tukiainen, toimitusjohtaja, A-Katsastus Oy, puh. 045 632 2006
 
A-Katsastus -konserni on yksi Euroopan johtavista ajoneuvojen katsastus-, kuntotarkastus- ja rekisteröinti-palveluja tarjoavista toimijoista. Konsernin palveluvalikoima kattaa myös kuljettajantutkintopalvelut, ajoneuvojen testaustoiminnan sekä autoalan laatupalvelut. Henkilöstöä on 2100 ja konserni toimii seitsemässä maassa. Suomen lisäksi toimintaa on Belgiassa, Tanskassa, Puolassa, Latviassa, Venäjällä ja Virossa. Katsastusasemia on noin 250, joista Suomessa yli 180. Suomessa henkilöstöä on noin 1400. Pääkonttori sijaitsee Vantaan Kaivokselassa. www.a-katsastus.fi