« Uutislistaukseen

Malli- ja merkkikohtainen tilasto viime vuonna katsastetuista autoista tarkentuu

A-Katsastus Oy on julkaissut malli- ja merkkikohtaisen tilaston vuosina 1999–2005 käyttöönotetuista ja viime vuonna katsastetuista henkilöautoista. Tilastossa ovat mukana kunkin vuoden myydyimmät henkilöautomallit ja siinä ovat lueteltuna yleisimmät hylkäykseen johtaneet syyt.
 
Uuteen tilastoon on kerätty A-Katsastus Oy:n vuonna 2008 Suomessa katsastamat henkilöautot, jotka on käyttöönotettu vuosina 1999 – 2003 tai 2005 ja jotka kuuluvat kunkin vuoden 30 myydyimmän mallin joukkoon. Tilastoista käy ilmi myös autojen keskimääräinen mittarilukema, joka on saatu katsastuksen yhteydessä tallennetuista tiedoista.
 
Kaikkiaan A-Katsastus katsasti vuonna 2008 n. 1,2 miljoonaa henkilöautoa, joista ensimmäisellä katsastuskerralla hylättiin 25,7 %. Yleisimmät viat liittyivät jarruihin, pakokaasupäästöihin, etuakselistoon ja alustaan. Tilastosta käy ilmi, että mallikohtaiset erot ovat suuria. Vähimmillään Suomessa suosituista 3-vuotiaista automalleista hylätään runsas 1 % ja enimmillään lähes joka kolmas auto. 5-vuotiaiden autojen keskimääräinen hylkäysprosentti on 12. Mallikohtainen hajonta on tässäkin suuri. Vähimmillään hylätään runsaat 3 % ja enimmillään lähes joka toinen auto.
 
Tekninen johtaja Hannu Pellikka pitää tuloksia uudempien autojen osalta yllättävinä: ”Vaikka nykyisin uusilla autoilla on pitkät takuuajat ja niitä huolletaan varmasti asianmukaisesti, ovat hylkäysprosentit kuitenkin hämmästyttävän suuria. Kaikkiaan Suomen määräaikaiskatsastuksissa hylätään noin 27 % ajoneuvoista. Määrä on esimerkiksi Saksaan verrattuna korkea. Tämä selittyy pitkälti pohjoisen Euroopan ajoneuvokantaa kuluttavilla ilmasto-olosuhteilla”.  Perinteisesti kevät ja kesä ovat katsastusasemilla kiireistä aikaa ja ruuhkiltakaan ei voida välttyä. Pellikka muistuttaa, että kannattaa varata aika jo hyvissä ajoissa etukäteen. Katsastukseen voi varautua tarkastamalla, että kaikki valot toimivat, renkaissa on oikeat rengaspaineet sekä riittävästi kulutuspintaa ja lasinpyyhkijän sulat eivät jätä tuulilasiin ”raitoja”.
 
A-Katsastus julkaisi ensimmäisenä Suomessa viime joulukuussa laajempaa tilastotietoa malli- ja merkkikohtaisista hylkäysmääristä. Vastaavia tietoja ovat omien tilastojensa perusteella aikaisemmin julkaisseet mm. Ruotsin katsastuslaitos Bilprovningen ja saksalainen autokatsastusketju Dekra.
 
 
Lisätietoja:
 
Hannu Pellikka, tekninen johtaja, A-Katsastus Oy, puh. 045 632 2022
 
A-Katsastus -konserni on yksi Euroopan johtavista ajoneuvojen katsastus-, kuntotarkastus- ja rekisteröintipalveluja tarjoavista toimijoista. Konsernin palveluvalikoima kattaa myös kuljettajantutkintopalvelut, ajoneuvojen testaustoiminnan sekä autoalan laatupalvelut. Henkilöstöä on 2100 ja konserni toimii seitsemässä maassa. Suomen lisäksi toimintaa on Belgiassa, Tanskassa, Puolassa, Latviassa, Venäjällä ja Virossa. Katsastusasemia on noin 250, joista Suomessa yli 180. Suomessa henkilöstöä on noin 1400. Pääkonttori sijaitsee Vantaan Kaivokselassa. www.a-katsastus.fi