« Uutislistaukseen

Työntekijäjärjestöt hylkäsivät sovintoesityksen

A-Katsastuksen työntekijäjärjestöt hylkäsivät tiistai-iltana sovittelija Leo Suomaan tekemän sovintoesityksen. Uusista sopimusneuvotteluista ei päätetty ja tiistaina 1.6. alkanut lakko jatkuu toistaiseksi.
 
A-Katsastuksen työnantajapuolen pääneuvottelija Minna Gardemeister pitää tilannetta valitettavana ennen kaikkea asiakkaiden kannalta, jotka joutuvat lakon vuoksi odottamaan palveluita.  ”Olemme pettyneitä, koska työnantaja oli valmis hyväksymään sovittelijan kompromissiesityksen, jotta voisimme palvella asiakkaitamme kaikissa toimipisteissämme mahdollisimman nopeasti normaalilla aikataululla. Pyrimme nyt tekemään kaikkemme käytettävissä olevilla resursseilla asiakaspalvelumme turvaamiseksi” Gardemeister sanoo.
 
Työntekijäpuolen hylkäämä sovintoesitys oli ensimmäinen työriidassa, johon sovittelijan johdolla ovat etsineet ratkaisua A-Katsastuksen, Yksityisten K-asemien ja Ajovarman työntekijöitä edustavat järjestöt ja työnantaja.  Työnantajan tavoitteena on siirtyä noudattamaan valtakunnallista toimialan yleissitovaa työehtosopimusta.
 
Avoinna olevien asemien listaa ja lakon ajan palveluita eri asemilla päivitetään www.a-katsastus.fi. Ajovarman verkkosivuilta www.ajovarma.fi löytyy tietoa Ajovarman palveluista lakon aikana.
 
Lisätietoja: 
 
Minna Gardemeister, henkilöstöpäällikkö, A-Katsastus Oy, p. 045 632 2008
 
A-Katsastus -konserni on yksi Euroopan johtavista ajoneuvojen katsastus-, kuntotarkastus- ja rekisteröintipalveluja tarjoavista toimijoista. Palveluvalikoima kattaa myös kuljettajantutkintopalvelut, ajoneuvojen testaustoiminnan sekä autoalan laatupalvelut. Konsernilla on 2100 työntekijää ja 250 katsastusasemaa kahdeksassa maassa. Suomen lisäksi toimintaa on Belgiassa, Tanskassa, Puolassa, Latviassa, Ruotsissa, Venäjällä ja Virossa. Pääkonttori sijaitsee Vantaan Kaivokselassa. www.a-katsastus.com