« Uutislistaukseen

A-Katsastuksen lakossa ei ole voittajia

A-Katsastus Oy on tavoitellut valtakunnansovittelijan toimiston johdolla käydyissä neuvotteluissa siirtymistä talokohtaisesta sopimuksesta toimialan yleissitovaan valtakunnalliseen työehtosopimukseen. Neuvottelut ovat kuitenkin kariutuneet työnantajan lukuisista esityksistä huolimatta.
 
A-Katsastuksen ja Yksityisten K-asemien katsastusasemilla alkaa valtakunnallinen lakko tiistaina 1.6.2010 klo 7.00. Myös Ajovarma Oy:n kuljettajantutkintojen vastaanotto keskeytyy.
 
Palvelu toimii lakon aikana esimies- ja liittoon kuulumattomien voimin
 
Huolimatta tiistaina alkavasta lakosta osa toimipaikoista on auki. Lähimmän avoinna oleva aseman voi tarkistaa maanantaina sivuilta www.a-katsastus.fi. Verkkopalvelusta löytyy päivitetty lista auki olevista asemista sekä tietoa tilanteen kehittymisestä. Ajovarman tilanne päivitetään sivuilla www.ajovarma.fi
 
Pyrimme palvelemaan kaikkia asiakkaitamme, mutta lakon takia joudumme ensisijaisesti keskittymään henkilöautojen määräaikaiskatsastuksiin ja jälkitarkastuksiin. Pyydämme ymmärrystä asemilla poikkeustilanteessa työskenteleville henkilöille, jotka tekevät parhaansa, mutta eivät voi korvata täyttä miehitystä. 
 
A-Katsastus haluaa mukaan alan yleissitovaan työehtosopimukseen
 
A-Katsastuksen yhteiskuntasuhteista vastaava johtaja Petri Kalmi pahoittelee lakon aiheuttamaa vahinkoa asiakkaille, jotka joutuvat kärsimään katsastuksen ja kuljettajatutkintojen keskeytymisestä. ”Asiakaspalvelu on tärkein kilpailukeinomme. Tätä henkilöstöjärjestöt eivät halua ymmärtää. Ne pitäytyvät vaatimuksillaan vanhoissa rakenteissa, jotka eivät ole tätä päivää”. Kalmin mukaan lakossa ei ole voittajia, ” lakko vahingoittaa asiakkaitamme, omia työntekijöitämme ja koko yhtiötä.” 
 
”Olemme palvelualalla, jossa asiakaspalvelun parantaminen edellyttää työehdoilta joustoa mm. lauantaiaukioloihin”, toteaa Kalmi. Huhtikuun lopussa päättynyt talokohtainen työehtosopimus oli erittäin joustamaton ja siinä oli rajoitteita, jotka koskivat vain A-Katsastusta, mutta ei alan muita toimijoita. Tämä on estänyt yhtiötä tekemästä kaikkea toivottua palvelukehitystä.
 
Kalmin mukaan myös palkankorotusten tulisi olla samantasoiset koko alalla.  Tämän vuoden alussa yhtiön katsastus-, rekisteröinti- ja tutkintotoimialan työntekijöiden palkat nousivat 3,75 prosenttia, kun kilpailijayrityksissä yleiskorotus oli 0,5 prosenttia.
 
Lisätietoja:
 
Petri Kalmi, johtaja, yhteiskuntasuhteet, A-Katsastus Oy, p. 045 632 2041
 
A-Katsastus -konserni on yksi Euroopan johtavista ajoneuvojen katsastus-, kuntotarkastus- ja rekisteröintipalveluja tarjoavista toimijoista. Palveluvalikoima kattaa myös kuljettajantutkintopalvelut, ajoneuvojen testaustoiminnan sekä autoalan laatupalvelut. Konsernilla on 2100 työntekijää ja 250 katsastusasemaa kahdeksassa maassa. Suomen lisäksi toimintaa on Belgiassa, Tanskassa, Puolassa, Latviassa, Ruotsissa, Venäjällä ja Virossa. Pääkonttori sijaitsee Vantaan Kaivokselassa. www.a-katsastus.com