« Uutislistaukseen

A-Katsastus laajentaa Virossa ja Puolassa

A-Katsastus laajentaa yrityskaupoilla Virossa ja Puolassa.

A-Katsastus –konserni on ostanut nykyisen verkostonsa laajentamiseksi kahden yrityksen katsastusliiketoiminnan Virosta ja Puolasta. Virolainen Alpter-TÜV OÜ on maan kolmanneksi suurin katsastusyritys ja ostamalla yhtiön katsastustoiminnan A-Katsastuksen asema Viron suurimpana alan yrityksenä vahvistuu entisestään.
 
A-Katsastus aloitti toiminnan Viron markkinoilla vuonna 2008 ostamalla kolme katsastusalan yritystä, jotka sijaitsevat Maardussa, Rakveressa ja Tallinnassa, ja kokoamalla ne virolaisen tytäryhtiönsä A-Ülevaatus OÜ:n nimiin. Alpter-TÜV OÜ:llä on Virossa kolme katsastusasemaa, joista kaksi sijaitsee maan toiseksi suurimman kaupungin Tarton alueella ja yksi Tallinnassa. Parhaillaan yhtiö on perustamassa neljättä katsastusasemaa. Liiketoimintakaupan ja uuden aseman avaamisen myötä A-Katsastuksen verkosto Virossa laajenee seitsemään katsastusasemaan ja markkinaosuus nousee noin 13 %:iin.  
 
A-Katsastuksen tytäryhtiö Autotest Polska Sp. z o.o. on toiminut Puolassa vuodesta 2001 alkaen. PKS Wejherowo Sp. z o.o. :n katsastusasema sijaitsee Pohjois-Puolassa lähellä Gdanskin satamakaupunkia.  Katsastusaseman sijainti tukee A-Katsastuksen alueellista laajentumisstrategiaa ja asemien sijoittumista suurimpiin kaupunkeihin ja niiden lähistölle.  Gdanskin seutu on tärkeä erityisesti raskaan kaluston katsastusten liiketoiminnalle. PKS Wejherowon katsastusliiketoiminnan osto on ensimmäinen merkittävän kansainvälisen katsastusyrityksen suorittama yrityskauppa Puolassa ja siten tärkeä päänavaus maan katsastustoiminnan kehittämisessä ja konsolidoinnissa. 
 
A-Katsastus -konsernin toimitusjohtaja Juha Tukiainen on erittäin tyytyväinen molempien yrityskauppojen toteutumiseen. ”Keskeinen strateginen tavoitteemme on laajentaa kansainvälistä liiketoimintaamme. Viro ja Puola ovat meille tärkeitä toiminta-alueita ja myös tulevaisuuden kasvualueita. Molemmat uudet yrityskaupat täydentävät erinomaisesti maissa jo olemassa olevaa asemaverkostoamme”, toteaa Tukiainen. ”Olemme jo nyt yksi alan suurimmista yksityisistä toimijoista Euroopassa; erityisesti Itämeren ympäristö on kotimarkkina-alueemme. Vuosi 2010 on merkittävä konsernimme kansainvälistymistä ajatellen, sillä tavoitteemme on aloittaa ajoneuvojen katsastustoiminta myös Ruotsissa, kun markkinat avautuvat kilpailulle heinäkuussa.”
 
Lisätietoja:
 
Kim Willgren, johtaja, kansainvälinen liiketoiminta, A-Katsastus Oy, p. 045 632 2017
 
A-Katsastus -konserni on yksi Euroopan johtavista ajoneuvojen katsastus-, kuntotarkastus- ja rekisteröintipalveluja tarjoavista toimijoista. Palveluvalikoima kattaa myös kuljettajantutkintopalvelut, ajoneuvojen testaustoiminnan sekä autoalan laatupalvelut. Konsernilla on 2100 työntekijää ja 250 katsastusasemaa kahdeksassa maassa. Suomen lisäksi toimintaa on Belgiassa, Tanskassa, Puolassa, Latviassa, Ruotsissa, Venäjällä ja Virossa. Pääkonttori sijaitsee Vantaan Kaivokselassa. www.a-katsastus.com