« Uutislistaukseen

Ajoneuvojen valo- ja rengasvikojen määrä on kasvussa

Valojen ja renkaiden merkitys liikenneturvallisuudelle kasvaa syksyllä

A-Katsastus muistuttaa autoilijoita toimivien ajovalojen ja hyvien renkaiden merkityksestä yleiselle liikenneturvallisuudelle erityisesti syksyn muuttuvissa ajo-olosuhteissa. Kolmanneksessa autoista löytyy katsastuksen yhteydessä valovikoja. Niiden korjaaminen jää usein autoilijan omalle vastuulle, sillä pelkkien valovikojen vuoksi autoa ei aina kutsuta jälkitarkastukseen.
 
A-Katsastuksessa on katsastettu kuluvana vuonna noin 750 000 ajoneuvoa. Näissä katsastuksissa havaittiin yhteensä lähes 300 000 valoihin liittyvää vikaa. Eniten liikenneturvallisuuteen liittyviä vikoja löytyi lähivaloista ja niiden suuntauksesta.
 
Valovikojen määrä on ollut nousussa 2000-luvulla. Kevyen kaluston eli henkilö- ja pakettiautojen kohdalla havaittiin vuonna 2000 valovikoja 33 kpl jokaista sataa katsastusta kohti. Vuonna 2011 valovikoja on ollut keskimäärin jo lähes 40 kpl jokaista sataa katsastusta kohti.
 
Valoista annetaan pääsääntöisesti korjauskehotuksia, joita sallitaan katsastuksen yhteydessä enintään kolme kappaletta saman ajoneuvon kohdalla. Korjauskehotuksista jää aina rekisteröintitodistukseen pysyvä merkintä, joka poistuu vasta seuraavan katsastuksen yhteydessä, kun vika todetaan korjatuksi. Tästä poiketen ajoneuvo hylätään, jos lähivalaisimet, takavalot tai jarruvalot eivät toimi ollenkaan.
 
Myös renkaiden aiheuttamien hylkäysten määrä on nousussa. Renkaiden takia on kuluvana vuonna hylätty yli 14 000 ajoneuvoa, joka on 1,9 % katsastetuista. Vuoden 2010 vastaavana ajankohtana renkaiden takia hylättiin 11 000 ajoneuvoa, joka oli 1,5 % katsastetuista. Hylkäyskriteerinä käytetään lainsäädännön sallimia pienimpiä mahdollisia urasyvyyksiä, jotka ovat kesärenkaiden osalta 1,6 mm ja talvirenkaiden 3,0 mm.
 
Tekninen johtaja Hannu Pellikka A-Katsastuksesta näkee viime vuosien kehityksen liikenneturvallisuuden kannalta epäedullisena. ”Liian kuluneet renkaat kasvattavat huomattavasti esimerkiksi vesiliirtoon joutumisen riskiä. Yleisesti turvallisena urasyvyytenä pidetään kesärenkaiden 4 mm:n ja talvirenkaiden 5 mm:n urasyvyyksiä”, kertoo Pellikka. ”Valovikojen määrän kasvuun vaikuttaa mm. nykyautojen rakenne; polttimon vaihto voi olla jo suhteellisen vaativa toimenpide.” Poliisi seuraa ajovalojen ja renkaiden kuntoa normaalin liikennevalvonnan yhteydessä, mutta päävastuu on aina ajoneuvon haltijalla.
 
Lisätietoja:
 
Hannu Pellikka, tekninen johtaja, A-Katsastus Oy, puh. 045 632 2022