« Uutislistaukseen

A-Katsastuksen YT-neuvottelut on saatu päätökseen

2.2.2011 päättyneiden A-Katsastus Oy:n, Ajovarma Oy:n ja Yksityiset K-Asemat Oy:n yhteistoimintaneuvottelujen seurauksena A-Katsastus -konsernin henkilöstömäärä vähenee Suomessa 107 henkilöllä. Neuvotteluiden lähtökohtana oli 200 henkilötyövuoden vähennystarve.
 
Yhtiön liiketoimintamallia muutetaan siten, että henkilöstöresurssien tarve määrittyy jatkossa aluekohtaisesti eikä enää asemakohtaisesti. Tämä takaa asiakaspalvelun tason valtakunnallisesti toimivan ketjun kaikilla asemilla. Uusi strategia tarkoittaa myös joillakin paikkakunnilla palveluiden keskittämistä alueen sisällä.
 
Maajohtaja Seppo Hämäläisen mukaan YT-neuvottelujen suurin syy oli viimeisten kahden vuoden aikana voimakkaasti lisääntyneessä kilpailussa, markkinaosuuden laskussa ja tuottavuuden sekä kannattavuuden heikentymisessä.
 
”Suurin haasteemme on ollut henkilöstöresurssien epätasainen jakaantuminen. Neuvottelujen tuloksena liiketoimintamallimme muuttuu ja siirrymme aluekohtaiseen toimintaan. Näin voimme turvata liikkuvuuden asemien välillä. Olemme tyytyväisiä, että neuvotteluissa löydettiin sopivat ratkaisut ja enemmät irtisanomiset voitiin välttää ”.
 
Lisätietoja:
 
Seppo Hämäläinen, maajohtaja, A-Katsastus Oy, puh. 050 310 4090
 
A-Katsastus -konserni on yksi Euroopan johtavista ajoneuvojen katsastus-, kuntotarkastus- ja rekisteröintipalveluja tarjoavista toimijoista. Palveluvalikoima kattaa myös kuljettajantutkintopalvelut, ajoneuvojen testaustoiminnan sekä autoalan laatupalvelut. Konsernilla on 2100 työntekijää ja 270 katsastusasemaa kahdeksassa maassa. Suomen lisäksi toimintaa on Belgiassa, Tanskassa, Puolassa, Latviassa, Ruotsissa, Venäjällä ja Virossa. Pääkonttori sijaitsee Vantaan Kaivokselassa. www.a-katsastus.com