« Uutislistaukseen

A-Katsastus kampanjoi tänä syksynä lasten liikenneturvallisuuden puolesta

Lasten liikenneturvallisuus
Ajoneuvojen valovikojen määrä kasvussa viime vuodet

A-Katsastus kampanjoi tänä syksynä lasten liikenneturvallisuuden puolesta

A-Katsastus kampanjoi loppuvuonna lasten liikenneturvallisuuden puolesta ja jakaa turvaliivejä suomalaisten ala-asteiden oppilaille. Katsastuskutsujen mukana menevällä turvaliivikampanjalla halutaan muistuttaa näkemisen ja näkymisen tärkeydestä liikenneturvallisuudelle.
 
A-Katsastus on julkaissut Suomessa malli- ja merkkikohtaista tilastoa ajoneuvojen vioista vuodesta 2009 alkaen, ja valovikojen lisääntyminen on noussut niissä selvästi esiin. Vanhemmista tilastoista käy ilmi, että valovikojen määrä on ollut nousussa jo koko vuosikymmenen.
 
Kuluvana vuonna on A-Katsastuksessa katsastettu noin 680 000 ajoneuvoa. Näissä havaittiin yhteensä yli 280 000 valoihin liittyvää vikaa. Valovikoja löytyy katsastuksen yhteydessä noin kolmanneksessa autoista. Niiden korjaaminen jää usein autoilijan omalle vastuulle, sillä pelkkien valovikojen vuoksi autoa ei aina kutsuta jälkitarkastukseen.
 
- Viime vuosien kehitys sai meidät miettimään, miten voisimme oman työmme lisäksi edistää liikenneturvallisuutta, A-Katsastuksen viestintäjohtaja Outi Arola kertoo.
 
- Jalkaisin ja pyörällä liikkuvien koululaisten näkyminen liikenteessä on ajankohtaista syyspimeällä, ja katsastuskutsujen mukana menevällä turvaliivikampanjalla haluamme muistuttaa näkemisen ja näkymisen tärkeydestä liikenneturvallisuudelle. Kampanja-aikana lahjoitamme turvaliivejä suomalaisten ala-asteiden oppilaille, Arola sanoo.
 
A-Katsastuksen teknisen johtajan Hannu Pellikan mukaan voi jokainen autoilija varautua pimeään ja sateiseen vuodenaikaan tarkistamalla ainakin valojen, tuulilasin ja tuulilasin pyyhkimen sulkien kunto sekä varmistamalla, että katsastuksessa mahdollisesti annettuja korjauskehotuksia on noudatettu ja viat korjattu.
 
- On tärkeää noudattaa korjauskehotusta annetun aikarajan puitteissa. Vaikka vika ei aiheuta suoraan hylkäystä, korjauskehotukset on aina syytä ottaa vakavasti. Kaikilla vioilla on vaikutusta liikenneturvallisuuteen, toteaa Pellikka.
 
Lisätietoja:
 
Outi Arola, viestintäjohtaja, A-Katsastus Group Oy, puh. 045 632 2007.
Hannu Pellikka, tekninen johtaja, A-Katsastus Group Oy, puh. 045 632 2022.