« Uutislistaukseen

Suomen Vahinkotarkastus A-Katsastus Groupille

A-Katsastus Group Oy on allekirjoittanut sopimuksen Suomen Vahinkotarkastus SVT Oy:n osakekannan ostosta Fennialta. Suomen Vahinkotarkastus SVT tulee jatkamaan toimintaansa A-Katsastus-konserniin kuuluvana itsenäisenä tytäryhtiönä 1.1.2015 alkaen.
 
"Pidän nyt syntynyttä kauppaa positiivisena asiana. Suomen Vahinkotarkastuksen asema tunnettuna ja luotettavana vahinkotarkastusten tekijänä säilyy, Fennian näkökulmasta yhteistyö syvenee ja asiakkaiden palvelukorvausverkosto laajenee. Näemme myös mahdollisuuksia kehittää liiketoimintaa yhdessä A-Katsastuksen kanssa", toteaa SVT:n hallituksen puheenjohtaja Mika Aho.
 
Suomen katsastuslainsäädäntö uudistui 1.7.2014, jonka jälkeen tiukka riippumattomuusvaatimus poistui katsastusalan toimijoilta. Lakimuutoksen myötä A-Katsastus näkee toimintaympäristössä selkeitä mahdollisuuksia laajentaa yhtiön palveluvalikoimaa sekä kasvattaa liiketoimintaa.
 
"Suomen Vahinkotarkastus SVT Oy:n osto on johdonmukainen askel täsmennetyssä strategiassamme, jossa haemme kasvua meille luontaisilta alueilta. SVT on johtava suomalainen vahinkotarkastuksia tekevä yritys, jonka tuotteet, osaaminen ja verkosto täydentävät omiamme erinomaisesti. Näemme merkittäviä synergiaetuja tulevaisuuden palvelukehityksen osalta. Jatkossa A-Katsastus Group tarjoaa katsastusten ohella myös vahinkotarkastuksia valtakunnallisesti; asiakassopimukset jatkuvat muuttumattomina ja henkilöstö jatkaa tehtävissään", A-Katsastus Groupin toimitusjohtaja Kari Kivikoski kiteyttää yritysostoa.
 
Osapuolet ovat sopineet, että kauppahintaa ei julkisteta.
 
Lisätietoja:
 
Kari Kivikoski, konsernin toimitusjohtaja, A-Katsastus Group Oy, yhteydenotot viestintäjohtaja Outi Arola, puh. 045 632 2007.
 
Mika Aho, hallituksen puheenjohtaja, Suomen Vahinkotarkastus SVT Oy, puh. 040 722 0200.
 
A-Katsastus Group on yksi Euroopan johtavista ajoneuvojen katsastus-, kuntotarkastus- ja rekisteröintipalveluja tarjoavista toimijoista. Palveluvalikoima kattaa myös kuljettajantutkintopalvelut sekä autoalan laatupalvelut. A-Katsastus Groupilla on 1300 työntekijää ja 270 katsastusasemaa viidessä EU-maassa. Suomen lisäksi toimintaa on Puolassa, Latviassa, Ruotsissa ja Virossa. Pääkonttori sijaitsee Helsingissä. www.a-katsastus.com
 
Suomen Vahinkotarkastus SVT Oy on asiantuntijayhtiö, jonka tehtävänä on tuottaa vahinkotarkastus- asiantuntija- ja vaurioajoneuvojen realisointipalveluja koko maassa. SVT:llä on Suomessa 26 toimipistettä ja 64 työntekijää. Toimeksiantajat koostuvat merkittävistä vakuutus- ja autoalan yrityksistä. Yrityksen toiminta on laatusertifioitu ISO 9001 standardin mukaisesti. www.svt.fi
 
Fennia-konserni on vakuutusten ja niihin liittyvien palveluiden asiantuntija. Tarjoamme yrityksille, yrittäjille ja kotitalouksille niiden tarvitsemat riskienhallinta-, vakuutus- ja varainhoitopalvelut. Fennia-konserniin kuuluu kolme yhtiötä: vahinkovakuuttamiseen erikoistunut Fennia, vapaaehtoisia henki-, eläke- ja säästövakuutuksia tarjoava Vakuutusosakeyhtiö Henki-Fennia sekä varainhoidollisia palveluja tarjoava Fennia Varainhoito Oy. www.fennia.fi