2019

« Uutislistaukseen

A-Katsastus käynnistää katsastustoimintaa koskevat yt-neuvottelut

A-Katsastus käynnistää katsastusliiketoimintaa koskevat yhteistoimintaneuvottelut katsastustoiminnan kilpailukyvyn säilyttämiseksi. Tavoitteena on, että toiminta on kannattavaa kaikkien asemien osalta ja kestää toimintaympäristön muutokset myös tulevaisuudessa.

Katsastusliiketoiminta on suuressa murroksessa alan sääntelyn muututtua viimeisten vuosien varrella merkittävästi. Katsastusasemien lukumäärä on kaksinkertaistunut kymmenessä vuodessa katsastettavan autokannan pysyessä lähes ennallaan. Katsastusvälien harventuminen on hankaloittanut alan toimijoiden tilannetta entisestään vähentäen vuosittain katsastettavien autojen määrää pysyvästi noin 13 % eli 350.000 autoa. Samaan aikaan katsastuspalvelujen hintataso on jatkanut laskuaan.

Koko toimialalla on tarkkailtu markkinatilanteen kehittymistä kuluvan vuoden aikana, mutta toimenpiteet ovat olleet varsin maltillisia. Vaikka katsastuspalveluista on selvää ylitarjontaa, on markkinoille edelleen tullut uusia asemia, joilla autoja katsastetaan jatkossa entistä harvemmin.

A-Katsastuksen katsastusliiketoimintaa koskevien yhteistoimintaneuvotteluiden piirissä on 275 henkilöä. Työnantajan alustavan arvion mukaan tehostamistoimenpiteistä johtuva työvoiman vähennystarve vastaa enintään 85 henkilötyövuotta. Yhteistoimintaneuvottelut eivät koske kuljettajantutkinto- ja lupa-asioita hoitavaa Ajovarmaa, katsastuksen tukitoimintoja eikä Veho Oy Ab:ltä siirtynyttä katsastusliiketoimintaa.

Alan johtavana toimijana A-Katsastus tarjoaa jatkossakin valtakunnallisesti kattavimman verkoston laadukkaita katsastuspalveluita sekä yritys- että yksityisasiakkaille. Keskittämällä ja kehittämällä verkostoaan A-Katsastus pystyy palvelemaan asiakkaitaan entistäkin paremmin ja joustavammin.

 

Lisätiedot:

Liiketoimintaryhmän johtaja
Petri Haikola
p. 075 323 2000
petri.haikola@a-katsastus.fi