2019

« Uutislistaukseen

A-Katsastuksen katsastusliiketoimintaa koskevat yt-neuvottelut ovat päättyneet

A-Katsastus aloitti 18.11.2019 katsastusliiketoimintaa koskevat yhteistoimintaneuvottelut. Neuvotteluiden piirissä oli yhteensä 275 henkilöä.

Yhteistoimintaneuvottelut päättyivät osapuolten yhteisellä sopimuksella 18.12.2019. Tehostamis-toimenpiteiden ja uudelleenjärjestelyjen johdosta korkeintaan 68 henkilön työsuhde päättyy. Yhtenä toimenpiteenä harkitaan myös lomautuksia seuraavan vuoden aikana. Lisäksi tehdään muutoksia yhtiöiden asemaverkostossa.

Irtisanottaville tarjotaan yhtiöissä avoimina olevia työtehtäviä ja heidän työllistymistään yhtiöiden ulkopuolella tuetaan.

Alan ylikapasiteetti sekä katsastusvälin muutos ja sen mukana laskeneet katsastusmäärät ovat johtaneet siihen, että osa katsastusasemista eri puolella Suomea on tappiollisia tai hyvin heikosti kannattavia. A-Katsastuksen tavoitteena on, että yrityksen koko asemaverkosto on tehokas ja kannattava alan muuttuvasta tilanteesta huolimatta.

Alan johtavana toimijana, n. 150 asemalla ja 450 työntekijällä, A-Katsastus tarjoaa jatkossakin valtakunnallisesti kattavimman verkoston laadukkaita katsastuspalveluita sekä yritys- että yksityisasiakkaille. Keskittämällä ja kehittämällä verkostoaan A-Katsastus pystyy palvelemaan asiakkaita entistäkin paremmin ja joustavammin.

Lisätiedot:

Liiketoimintaryhmän johtaja
Petri Haikola

p. 075 323 2000
petri.haikola@a-katsastus.fi