Koulutus- ja työkokemusvaatimukset eri tehtäviin

A-Katsastus Groupin ammattilaiset

A-Katsastus-konsernissa on monta erillistä yritystä, jotka työllistävät erilaisella osaamistaustalla olevia työntekijöitä eri puolilla Suomea. Eri tehtäviin edellytetään, myös toimintaamme valvovan Traficomn toimesta, erilaisia koulutus- ja työkokemustaustoja. Seuraavassa on kuvattu tarkemmin eri tehtävien edellytyksiä

Katsastus
Päätoimialamme on katsastus, jolla on jo yli satavuotinen historia. Olemme Suomen suurin yksittäinen toimija katsastusliiketoiminnassa. Katsastajia toimii kahdessa konsernimme yrityksessä, A-Katsastus Oy:ssä ja Yksityiset K-asemat Oy:ssä.  Katsastajaksi hakevalta edellytetään auto- tai konealan teknikon, insinöörin tai amk-insinöörin tutkintoa tai vaihtoehtoisesti näyttökokeena suoritettua mekaanikon ammatti- tai erikoisammattitutkintoa. Lisäksi edellytetään vähintään kuuden kuukauden työkokemusta autokorjaamotehtävistä. Koulutuslinjasta riippuen työkokemusedellytys voi olla myös 12 kuukautta. Ammattitutkinnon suorittaneilta edellytetään vähintään kolmen vuoden työkokemusta autokorjaamotehtävistä.

Kuljettajatutkintojen vastaanotto
Toinen merkittävä toimialamme on kuljettajatutkintojen vastaanotto, jota hoidetaan Ajovarma Oy:n toimesta. Kuljettajatutkinnon vastaanottajalta edellytetään liikenneopettajan ammattitutkintoa, joka sisältää tutkinnonosana kuljettajantutkinnon vastaanottajana toimimisen. Lisäksi henkilöllä tulee olla liikenneopettajalupa, joka on ollut voimassa vähintään kaksi vuotta. Vaihtoehtoisesti henkilöllä voi olla voimassaoleva liikenneopettajalupa, joka on myönnetty ennen 1.8.2010.

Palveluneuvojat
Palveluneuvojamme työskentelevät Ajovarma Oy:n palveluksessa vastaten erilaisista toimistopalveluista, kuten lupapalvelut ja rekisteröinnit. Palveluneuvojan tehtäviin voi hakea peruskoulutuksella. Kaupallinen koulutus ja/tai kokemus rekisteröinti tai lupapalvelutehtävistä katsotaan aina eduksi.

Asiantuntijat
Lisäksi meillä työskentelee joukko eri alojen asiantuntijoita talouden, henkilöstön ja markkinoinnin kehittämistehtävissä. Arvostamme tehtävään soveltuvan koulutuksen ja työkokemuksen lisäksi asiakaspalveluhenkistä asennetta, muutosvalmiutta ja halukkuutta jatkuvasti kehittää omaa työtään ja osaamistaan.