Vastuu ympäristöstä

Vastuu ympäristöstä - A-Katsastus

A-Katsastus on liiketoiminnassaan sitoutunut luomaan kestävän suhteen ympäristöönsä

A-Katsastuksella on merkittävä tehtävä ajoneuvojen ja kuljettajien ympäristöä koskevien lainmukaisuuksien todentajana. Haluamme olla mukana toteuttamassa kestävän kehityksen periaatetta tuottaessamme erilaisia liikenneturvallisuusalan palveluja.

Otamme mahdollisimman hyvin huomioon toimintamme suorat ja välilliset vaikutukset ympäröivään yhteiskuntaan; tunnemme toimintamme ympäristövaikutukset, ja pyrimme jatkuvasti pienentämään niitä. Työmme luonteesta johtuen opastamme jatkuvasti myös asiakkaitamme ympäristöystävällisempään autoiluun.

Ympäristöystävällisyys koostuu monista pienistä asioista

Opastamme henkilökuntaamme, miten pienillä teoilla voi vaikuttaa asemien ympäristöystävällisyyteen yksilötasolla. Kun moni tekee vähän, yhteisvaikutus on suuri. Panostamme hankintaketjumme vastuullisuuteen ja pidämme huolen, että esimerkiksi palvelupisteissämme käytettävistä wc-papereista ja käsipyyhkeistä kaikki ovat ympäristöystävällisiä tuotteita. Samoin ovat kartonkiset kahvikuppimme ja henkilökuntamme keittää sertifioitua kahvia.

Kehitämme myös jätehuoltoa ja kierrätystä. A-Katsastus on valtakunnallinen toimija, joten jätehuoltomme on merkityksellinen ympäristötekijä. Esitämme koko Suomen kattavat vuosittaiset raportit siitä, paljonko jätettä tuotamme ja mihin ne menevät. Yli puolet jätteistämme kierrätetään polttamalla energiaksi, mutta myös materiaaleja pyritään kierrättämään mahdollisimman paljon. Isoimman osan kierrätettävistä materiaaleista muodostavat keräyspahvi, keräyspaperi, biojäte, metalli sekä sähkö- ja elektroniikkaromu. Jätteidemme keskimääräinen hyötykäyttö materiaalina on n. 39 % ja yritämme jatkuvasti nostaa prosenttia entisestään.

Testaamme edistyksellistä lämpöpumpputekniikkaa

Haemme jatkuvasti uusia tapoja sitoa ympäristövastuu osaksi strategiaamme ja liiketoiminnan tavoitteellista kehittämistä. Testaamme esimerkiksi parhaillaan edistyksellisen lämpöpumpputekniikan hyödyntämistä palvelupisteissämme. Tavoittelemme ennen kaikkea aikaisempaa parempaa energiatehokkuutta ja ympäristöystävällisyyttä. Ensimmäisiä tuloksia hiilijalanjälkilaskelmista saamme loppuvuodesta 2021 ja uskomme niiden puoltavan testauksen laajentamista. Joillakin paikkakunnilla toimimme edelleen öljylämmitteisissä kiinteistöissä ja tavoitteenamme on saada myös niiden lämmitysmuoto muutettua ympäristöystävällisemmäksi tulevaisuudessa.